Guide till hur du använder musikwidgeten

Kolla den här appen

Vi har sammanställt vanliga frågor om musikwidgeten 🙇‍♀️

Observera att den fortfarande är i beta, så det kan finnas vissa områden som inte är användarvänliga. Vi kommer att fortsätta att förbättra oss. Tack för din förståelse 🙇‍♀️

Vem kan använda musikwidgeten

Följande personer kan använda musikwidgeten:

• De som har uppdaterat till iOS 17
  • Medlemmar i WidgetClub-premiumplanen
  • De som har data när de trycker på knappen "Bibliotek" i Apple Music (antingen prenumererar på Apple Music, har tidigare köpt musik på Apple Music eller har överfört musikdata till sin iPhone från en dator eller andra källor).

Hur man använder musikwidgeten (efter installation)

1.Knacka på widgetens uppspelningsknapp.

2. Medan musik i allmänhet bör börja spelas som standard, öppnar du Apple Music om den inte gör det.

3. Öppna "Library" i Apple Music och spela en låt.

4. Tryck sedan på widgetens ram för att uppdatera den.

5. Omslagsbilden och titeln på den låt som spelas för närvarande visas.

Du kan ändra låten som spelas med hjälp av widgetens "Hoppa över"- och "Spela"-knappar!

Grundläggande funktioner för den installerade widgeten

Widgetens funktion varierar beroende på var du trycker.

Spela/Paus-knapp : Startar eller stoppar uppspelning av låt. Back/Skip-knapp : Spelar upp låten från början eller spelar upp föregående eller nästa låt i spellistan. Rött område : Genom att trycka på detta kommer du till spellistsidan i WidgetClub, där du kan spela en annan spellista. Blått område : Genom att trycka på detta kan du uppdatera widgetens information.

Om t.ex. låten som spelas för närvarande och widgetens visning skiljer sig, kommer widgetens information att uppdateras genom att trycka på detta.

#1 bild av Guide till att använda musikwidgeten

Punkter att notera

På grund av Apples widgetbegränsningar kan det hända att data inte uppdateras i realtid i följande situationer:

Om du ändrar låten direkt i Apple Music och inte via widgeten kanske widgeten inte återspeglar ändringen omedelbart.

I sådana fall trycker du på det blå området i widgeten för att uppmana till en uppdatering.

(För små widgetar som inte har ett blått område, försök att trycka på uppspelningsknappen flera gånger.)

Vad är en spellista?

En spellista låter dig söka efter och spela olika spellistor inom WidgetClub utan att öppna Apple Music.

Om du till exempel trycker på det ovannämnda "Röda området" kommer du till spellistsidan, där du kan söka och spela olika spellistor eller artister.

Du kan favoritspellistor som du lyssnar på ofta genom att trycka på knappen "♡".

Efter att ha lagt till widgeten fick jag ett meddelande som sa "Vänligen kontrollera Apples avtal." Vad ska jag göra?

Kontrollera följande 🙇‍♀️:

Starta Apple Music-appen och bekräfta om du prenumererar på Apple Music eller om du har laddat ner data.