Hur man använder nova launcher

Kolla den här appen

Nova Launcher är en bekväm app som låter dig anpassa startskärmen på din Android-smarttelefon efter dina önskemål. Den här guiden ger en kortfattad introduktion till att ladda ner och ställa in Nova Launcher som din standardhemapp för förstagångsanvändare.

Steg 1: Ladda ner Nova Launcher-appen

1. Tryck på knappen nedan för att gå till Nova Launcher-appsidan.

1. Tryck på "Installera"-knappen för att börja ladda ner.
  2. När nedladdningen är klar kommer den att installeras automatiskt.

Steg 2: Initial installation när du startar Nova Launcher-appen för första gången

Öppna sedan Nova Launcher och utför den första inställningen.

1. Öppna appen "Nova Launcher".
  2. När appen startar ser du en skärm för att välja stil på ditt hemskärmstema, till exempel färginställningar och ikonstorlek. Välj din önskade stil och scrolla ner.
  3. När du rullar nedåt medan du ställer in olika alternativ kommer en röd cirkel med en "☑️" bock att visas i det nedre högra hörnet. Tryck på den.
  4. Den första installationen kommer att slutföras och du kommer tillbaka till den ursprungliga startskärmen.

Steg 3: Ställ in Nova Launcher som standardapp för hemmet

1. Öppna Nova Launcher-appen igen och tryck på ikonen "Nova Settings" som visas.
  2. En orange banner med texten "Inte som standard" kommer att visas överst. Tryck på den här bannern.
  3. En lista över hemappar visas. Ändra valet till "Nova Launcher".

Du har nu ställt in Nova Launcher som standardapp för hemmet!

Låt oss sedan se vilken typ av inställningar som kan göra din startskärm snygg och anpassad🙆‍♀️

1. Ändra ikonens design och storlek

Med Nova Launcher kan du använda ikonpaket för att ändra designen på dina ikoner. Du kan också fritt justera storleken på ikonerna.

2. Justera rutnätets storlek

Du kan ändra rutnätsstorleken för att placera appar och widgets på startskärmen. Detta gör att du kan placera fler appar och justera storleken på widgets.

3. Lägg till och anpassa widgets

Nova Launcher låter dig lägga till widgets som väder och klockor på din startskärm. Du kan också fritt ändra storlek och placering av widgets.

4. Anpassa dockan

Du kan ändra antalet ikoner som visas i dockningsområdet och deras bakgrund. Du kan också ställa in flera sidor för dockan.

5. Ändra mappdesign och funktionalitet

Du kan ändra utformningen av appmappar och animeringen när du öppnar dem. Dessutom kan du kategorisera appar i mappar med hjälp av flikar.

6. Konfigurera gestkontroller

Nova Launcher låter dig anpassa gestkontroller på hemskärmen. Du kan till exempel ställa in det så att en dubbelklickning på skärmen visar en lista med appar.

Hur man lägger till en WidgetClub-widget med Nova Launcher

Endast japansk video