Nova Launcher gebruiken

Controleer deze app

Nova Launcher is een handige app waarmee u het startscherm van uw Android-smartphone naar wens kunt aanpassen. Deze gids biedt een beknopte inleiding tot het downloaden en instellen van Nova Launcher als uw standaard thuis-app voor nieuwe gebruikers.

Stap 1: Download de Nova Launcher-app

1. Tik op de onderstaande knop om naar de Nova Launcher-apppagina te gaan.

1. Druk op de knop "Installeren" om het downloaden te starten.
  2. Zodra de download is voltooid, wordt deze automatisch geïnstalleerd.

Stap 2: Eerste installatie bij het voor het eerst starten van de Nova Launcher-app

Open vervolgens Nova Launcher en voer de eerste installatie uit.

1. Open de "Nova Launcher"-app.
  2. Wanneer de app wordt gestart, ziet u een scherm voor het selecteren van de stijl van uw startschermthema, zoals kleurinstellingen en pictogramgrootte. Kies je favoriete stijl en scroll naar beneden.
  3. Terwijl u naar beneden scrolt terwijl u verschillende opties instelt, verschijnt er een rode cirkel met een "☑️"-vinkje in de rechterbenedenhoek. Tik het.
  4. De eerste installatie wordt voltooid en u keert terug naar het oorspronkelijke startscherm.

Stap 3: Stel Nova Launcher in als de standaard start-app

1. Open de Nova Launcher-app opnieuw en tik op het pictogram "Nova-instellingen" dat verschijnt.
  2. Bovenaan wordt een oranje banner weergegeven met de tekst "Niet ingesteld als standaard". Tik op deze banner.
  3. Er verschijnt een lijst met thuis-apps. Wijzig de selectie in "Nova Launcher".

Je hebt nu Nova Launcher ingesteld als de standaard thuis-app!

Laten we vervolgens eens kijken wat voor soort instellingen uw startscherm stijlvol en persoonlijk kunnen maken🙆‍♀️

1. Wijzig het ontwerp en de grootte van het pictogram

Met Nova Launcher kunt u pictogrampakketten gebruiken om het ontwerp van uw pictogrammen te wijzigen. U kunt de grootte van de pictogrammen ook vrij aanpassen.

2. Pas de rastergrootte aan

U kunt de rastergrootte voor het plaatsen van apps en widgets op het startscherm wijzigen. Hierdoor kun je meer apps plaatsen en de grootte van widgets aanpassen.

3. Widgets toevoegen en aanpassen

Met Nova Launcher kunt u widgets zoals het weer en klokken aan uw startscherm toevoegen. U kunt ook vrijelijk de grootte en plaatsing van widgets wijzigen.

4. Pas het dock aan

U kunt het aantal weergegeven pictogrammen in het dockgebied en hun achtergrond wijzigen. U kunt ook meerdere pagina's voor het dock instellen.

5. Wijzig het ontwerp en de functionaliteit van mappen

U kunt het ontwerp van app-mappen en de animatie wijzigen wanneer u ze opent. Bovendien kunt u apps in mappen categoriseren met behulp van tabbladen.

6. Configureer gebarenbediening

Met Nova Launcher kunt u gebarenbediening op het startscherm aanpassen. U kunt het bijvoorbeeld zo instellen dat een dubbeltik op het scherm een lijst met apps weergeeft.

Hoe een WidgetClub-widget toe te voegen met behulp van Nova Launcher

Alleen Japanse video