Vanliga frågor om inställning av widgets (inte för Xiaomi och Xperia)

WidgetClub

Du behöver en dedikerad app för att anpassa din hemskärm med stil! Detta är den definitiva versionen av utklädningsappen som har allt utklädningsmaterial!

Kolla den här appen

Hur ställer jag in widgets? Hur ändrar man storlek på widgets?

Den här videon nedan förklarar hur man ställer in widgets, hur man ändrar storlek på widgets, hur man ersätter widgets.

Kan jag ändra storleken på widgeten?

Du kan ändra storleken på en widget efter att den har lagts till på startskärmen. 1. På hemskärmen, tryck och håll ned widgeten som du vill ändra storlek på. (I vissa enheter måste du flytta den åt vänster och höger efter att ha tryckt och hållt den) 2. En linje för att justera storleken visas, så flytta den som du vill.

I vissa hemappar kanske raden för att justera storleken inte visas förrän du flyttar widgeten, så om den inte visas, försök att flytta själva widgeten!

Jag förklarar hur det faktiskt fungerar med början vid 0:16 sekunders märket i följande video!

Min widgetinställningsplats har slut på ledigt utrymme, vad ska jag göra?

I grund och botten kan själva widgetinställningsutrymmet ersättas genom att skriva över data. Till exempel, den första du ställer in kalenderwidgeten till #1 i litet widgetinställningsutrymme, men du kan enkelt ersätta den med en klockwidget genom att skriva över den! Titta på widgetens instruktionsvideo från början för att få veta mer om denna bekvämlighetsfunktion

Hur man fixar widgetar som inte visas eller försvinner efter att de lagts till

Det kan finnas en bugg i hemappen du använder. Byt till standardapp för hemmet för din enhet.

▼Hemappar som är kända för att ha problem med att lägga till flera widgets

Docomo UX live

(För Docomo-enheter är Docomo UX live standardinställningen, men det har förekommit flera felrapporter relaterade till widgets.)

Så här kontrollerar du din hemapp:

1. Gå till "Inställningar" > "Appar"

2. Välj "Välj standardapp" (den kan också vara märkt "Standardapp")

3. Tryck på "Hem-app" och om den för närvarande valda appen är "Docomo UX live", måste du byta till en annan app.

Rekommenderade hemappar:

Följande standardappar för hemmet har bekräftats fungera utan problem:

-Nova Launcher (en gratis hemapp från tredje part)

-One UI Home (Samsungs hemapp)

-Pixel Launcher (Pixels hemapp)

-Color OS (OPPOs hemapp)

-Moto App Launcher (Motorolas hemapp)

-MIUI Home (Xiaomis hemapp)

-AQUOS Home (AQUOS hem-app)

- LG Home Launcher (LG:s hemapp)

- ZTE home launcher (ZTEs hemapp)

Vår bästa rekommendation är Nova Launcher

Nova Launcher är det mest stabila alternativet och rekommenderas starkt! Det har bekräftats att det fungerar bra med WidgetClub. Gratisversionen fungerar alldeles utmärkt.

Vad ska man göra om widgetar återställs till standardutseende efter omstart?

Om du öppnar WidgetClub-appen efter omstart bör widgetarna visas utan problem. Tyvärr kan vi inte göra något åt problem på hemappsidan, så vi ber om din förståelse 🥲

Widgetar uppdateras inte i realtid. Vad ska jag göra?

Om klock- eller laddningswidgetar inte uppdateras i realtid, prova följande:

1. Uppdatera appen till den senaste versionen Se till att du använder den senaste versionen av appen. Problem relaterade till klockuppdateringar har lösts sedan version 3.1.0.
  2. Uppdatera din OS-version Ett föråldrat operativsystem kanske inte fungerar bra med appen.
  3. Kontrollera om energisparläge eller liknande funktioner inte orsakar problem 【Viktigt】 WidgetClub ber Android att uppdatera varje minut, men om ditt batteri är lågt kan Android stoppa widgetuppdateringar. Se till att enhetens "Batterioptimering" är AV och att du inte använder en app som aktiverar energisparläge.

Hur man prioriterar widgetuppdateringar genom att stänga AV "Batterioptimering":

1. Öppna appen "Inställningar".

2. Tryck på "Appar och aviseringar".

3. Tryck på "Avancerade inställningar".

4. Tryck på "Special appåtkomst."

5. Tryck på "Batterioptimering (eller energisparfunktion)."

6. Tryck på "Inte optimerade appar" och välj sedan "Alla appar".

7. Tryck på "WidgetClub" i applistan.

8. Välj "Optimera inte" och tryck på "Klar".

※ De exakta namnen kan skilja sig åt beroende på din enhet, men de grundläggande stegen bör vara desamma!

Om du har en app som aktiverar energisparläge installerad:

Kontakta appleverantören eller överväg att avinstallera appen, eftersom lösningen beror på vilken app du använder.